środa, 5 listopada 2014

Ślimaczek na smaczek :)

Lubię małe przekąski, takie na jeden kąsek. Zaostrzają apetyt przed daniem głównym, ale również same w sobie są delicją dla podniebienia. Próbując po raz kolejny Newelli chciałam ją połączyć z włoskimi smakami. Cieniutka szynka prosciutto, bazyliowe pesto i oliwka. Mieszanka zawsze pewna, aby spowodować w buzi piękną eksplozję...


Składniki:
  • Newella klasyczna
  • plastry szynki prosciutto
  • oliwki
  • zielone pesto
  • potrzebne będą wykałaczki
Tak jak już wcześniej pisałam Newella ma bardzo ciekawą warstwową strukturę. Te warstwy bardzo łatwo się rozdzielają i powstają nam piękne plasterki Newelli. Aż kusi, aby położyć na nich prosciutto, delikatnie posmarować pesto i zwinąć w ślimaczka. Na wykałaczkę nabijamy oliwkę i przebijamy naszego ślimaczka. 
To jest naprawdę ślimaczek na smaczek :)

Gotuj z Newellą

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz